Zaevi dhe Ahmeti sot do të caktojnë datën e takimit për “fshesën” e qeverisë - Gazeta Express

Gazeta Express

15/05/2019 13:18

Zaevi dhe Ahmeti sot do të caktojnë datën e takimit për “fshesën” e qeverisë

Gazeta Express

15/05/2019 13:18

Zv/Kryeministri për çështje evropiane, Bujar Osmani ka deklaruar se që sot do të caktohet takimi midis Kryeministrit Zaev dhe kreut të BDI-së, Ali Ahmeti, për rekonstruimin e paralajmëruar.

Osmani, i cili ishte i pranishëm në takimin me studentët e Fakultetit Ekonomik, pranë UKM-së, ka thënë se kjo temë nuk duhet të dominojë në diskursin politik, sepse, siç theksoi ai, është më pak e rëndësishme duke patur parasysh veprimet thelbësore, e kjo është realizim i programit Qeveritarë dhe hapat e guximshëm për integrim të vendit.

Osmani gjithashtu theksoi se shpreson që vendimi i  BE-së në samitin e qershorit/korrikut, do të caktojë datë për të filluar bisedimet, duke potencuar edhe spekulimet siç i quajti ai të disa vendeve tashmë anëtare të BE-së, se kjo datë do ti jepet Maqedonisë së Veriut në Tetor.