Ballina

Gazeta Express

05/11/2019 15:34

Zaev propozon modelin me një njësi zgjedhore

Ballina

Gazeta Express

05/11/2019 15:34

Kryeministri Zaev sot në një takim me deputetë dhe përfaqësues të partive, ka propzuar që të largohet modeli i gjashtë njësive zgjedhore, dhe të krijohet mundësi që partitë të garojnë në një njësi të vetme, shkruan Gazeta Express.

Zaev potencoi se me këtë model (një njësi) më së shumti do humbin partitë e mëdha, dhe do fitojnë partitë më të vogla, mirpo mbi të gjitha triumfon demokracia.

Në takim nuk morën pjesë VMRO-ja dhe BDI-ja që janë kundër këtij sistemi të propozuar.