Xhon Parker braktisi detyrën duke mundësuar vrasjen e Linkolnit, dhe u la i pandëshkuar - Gazeta Express

Mistere

Gazeta Express

11/08/2019 22:42

Xhon Parker braktisi detyrën duke mundësuar vrasjen e Linkolnit, dhe u la i pandëshkuar

Mistere

Gazeta Express

11/08/2019 22:42

Xhon Parker, ishte një oficer i Policisë Metropolitane, me një të kaluar të kontrolluar rreptësisht, pasi ishte qortuar shumë herë për shkak se ishte dehur në krye të detyrës, por edhe shkelje të tjera, si shkuarja në një shtëpi publike gjatë orarit të punës. Megjithatë, ai u caktua si një nga truprojat e presidentit Abraham Linkoln më 14 prill 1865.

Ai u caktua të bënte roje jashtë hyrjes së llozhës së Linkolnit në teatër, ku do të takonte Xhon Uilkes Bot. Parker u largua nga teatri, me disa nga punonjës për të pirë një gotë në sallonin ngjitur. Edhe pas vrasjes së presidentit, ndaj tij nuk u mor asnjë masë disiplinore. Madje më vonë, ai u caktua si truproja i zonjës Linkoln, përpara se ajo të largohej nga Shtëpia e Bardhë.