Ballina

Gazeta Express

06/11/2019 16:05

VMRO dhe BDI kundër ndryshimit të modelit zgjedhor

Ballina

Gazeta Express

06/11/2019 16:05

VMRO-DPMNE-ja dhe BDI-ja nuk pranojnë ndryshim të modelit zgjedhor tani që kanë mbetur vetëm disa muaj para zgjedhjeve të caktuara për më 12 prill. Përskaj kësaj, këto parti kanë edhe dallime thelbësore sa i takon modelit të përshtatshëm zgjedhor për t’u zbatuar. VMRO-DPMNE-ja është për modelin e shumicës me 120 njësi zgjedhore.

Ata pranojnë se deri tani grupet e punës janë dakorduar vetëm për përfshirjen e shumë prej rekomandimeve të OSBE/ODIHR-së si ndryshime plotësuese të Kodit ekzistues zgjedhor.