Vetëm 150 minuta aktivitet në javë do të ndjeheni më të rinj - Gazeta Express

Gazeta Express

20/04/2019 19:24

Vetëm 150 minuta aktivitet në javë do të ndjeheni më të rinj

Gazeta Express

20/04/2019 19:24

Aktiviteti fizik, edhe në intensitet të vogël është i lidhur më një rritje të volumit të trurit si dhe ndikon në mos plakjen e tij, transmeton Gazeta Express.

Se paku sipas një studimi të bërë nga Universiteti i Bostonit, janë marrë në konsiderim disa evidence, që tregojnë se aktiviteti fizik i rregullt mund të parandalojë disa zhvillime të vonshme të trurit. Personat që janë aktiv kanë një rezik më të ulët të rrezikut ndaj plakjen dhe jo zhvillimit të trurit.

Një publikim i Physical Guidelines for Americans kanë sugjeruar që edhe aktiviteti i moderuar, qoftë veëm një ecje, përafërsisht 150 minuta gjatë një jave kanë këtë efekt.

Hulumtuesit e bënë këtë studim, duke përdorur të dhënat nga Framingham Heart Study, ku është parë se ata që bëjnë ushtrime apo ndonjë aktivitet tjetër fizik ishin 1.1 vite më të rinj.

Këto studime u publikuan në JAMA Network Open. /Gazeta Express.