Vazhdon sot procesi gjyqësor i “Titanik”, prokurorja përgjegjëse është Lile Stefanova


load
Gazeta Express
12 Gusht 2019 9:31

Pas një muaji të tarifës gjyqësore verore, gjyqi i Prokurorisë Publike Speciale për çështjen e parregullsive zgjedhore “Titanik” do të rifillojë sot në Gjykatën Themelore të Shkupit.

Më 5 qershor u shty seanca e fundit për çështjen për shkak të mungesës së Mile Janakieski, një prej të pandehurve.

Përveç Janakieski, për rastin “Titanik” akuzohen edhe: ish-kryeministri i arratisur Nikolla Gruevski, Kiril Bozhinovski, Gordana Jankulloska, Biljana Brishkoska Boshkovski, Ilija Dimovski, Munir Pepiq, Edmond Temellko, Leko Ristovski, Kiril Todorovski, Katerina Velovska, Stanko Korunovski, Kosta Markovski, Dragçe Dragçevski, Marjan Nakevski, Goce Janevski, Xhezmi Ahmet, Robert Davitkov, Dalibor Aleshkoviq dhe Lenka Pashjakovska.

Ata janë të dyshuar për bashkim kriminal, shkelje të së drejtës së votës, shkelje të lirisë së votuesve për të votuar, ryshfet në zgjedhje dhe votim, shkatërrim të materialit zgjedhor dhe keqpërdorim të financimit të fushatës zgjedhore.

Rasti është në fazën e provave dhe janë paraqitur provat material të propozuara nga PSP. Bëhet fjalë për 5.900 prova të prekshme, të tilla si aplikime për karta identiteti, deklarata të plota, certifikata, dëftesa dhe dokumente të tjera dhe dëshmi të keqpërdorimit të fondeve për të financuar një fushatë politike të 2013-ës.

Çështja “Titanik” po udhëhiqet nga Prokurorja Speciale Lile Stefanova, e cila u përmend edhe në pamjet e çështjes “Reket” të raportuara nga gazeta italiane “La Verita”. Stefanova është thirrur nesër në Prokurori për të dhënë një deklaratë për rastin “Reket”.

Artikull i sponsoruar

Te fundit


Kthehu lart