Ushqimet që po jua shkaktojnë depresionin - Gazeta Express

Gazeta Express

15/05/2019 9:31

Ushqimet që po jua shkaktojnë depresionin

Gazeta Express

15/05/2019 9:31

Ushqimet e shpejta mund të bëjnë që yndyra të depërtojë në tru dhe të shkaktojë depresion, sipas një studimi të ri.

Hulumtimi sugjeron se yndyra e ngopur hyn në tru përmes qarkullimit të gjakut.

Ajo ndikon në funksionimin e një pjese të trurit që kontrollon emocionet tona, hipotalamusin dhe çon në një rritje të simptomave depresive.

Ndërsa hulumtimi u krye në minj, shkencëtarët besojnë se gjetjet mund të shpjegojnë lidhjet ndërmjet depresionit dhe obezitetit.

Anti-depresantët janë më pak të efektshëm për njerëzit obezë sesa tek ata me peshë normale. Studimi u drejtua nga Universiteti i Glasgow dhe është botuar në revistën “Transnational Psychiatri”. /Express