Trajtojeni herpesin në buzë në mënyrë natyrale - Gazeta Express

Trajtojeni herpesin në buzë në mënyrë natyrale

Ballina

Gazeta Express

11/11/2019 11:27

Herpesi në buzë është një nga gjërat më të bezdisshme që mund t’ju ndodhë. Mirëpo ekzistojnë disa produkte natyrale, të cilat i kemi të gjithë në kuzhinë dhe të cilat na ndihmojnë. Disa prej tyre janë:

Hudhra– tanimë dihet se hudhra është një anti-inflamator natyral dhe ideal për të kuruar plagët e herpesit.

Aloe vera– vendosni xhelin e aloe vera-s direkt në plagë, ose përdorni ndonjë krem me përbërje të aloe vera-s.

Kripë dhe ujë– kripa me ujë përdoret për shpëlarjen e plagës. Edhe pse mund të djegë pak në fillim, gjithsesi lehtëson skuqjen dhe dhimbjen.

Sipas mjekëve, herpesi shkaktohet nga disa faktorë, disa prej të cilëve janë stresi, temperatura e lartë apo gripi. /Express