Tesla lanson një super-veçori, tani mund të mbushni automjetet me rrezet e diellit - Gazeta Express
string(81) "tesla-lanson-nje-super-vecori-tani-mund-te-mbushni-automjetet-me-rrezet-e-diellit"

AutoTech

Gazeta Express

18/07/2023 9:02

Tesla lanson një super-veçori, tani mund të mbushni automjetet me rrezet e diellit

AutoTech

Gazeta Express

18/07/2023 9:02

Tesla ka lansuar zyrtarisht veçorinë e saj të re ‘Charge on Solar’ në mënyrë që pronarët e automjeteve elektrike të mbushin automjetet e tyre me rrezet e diellit.

Energjitë e rinovueshme si energjia diellore, e erës dhe hidro po implementohen me shpejtësi dhe prodhojnë energji të tepërt, transmeton Telegrafi.

Lexo Edhe:

Bateritë pritet ta rregullojnë këtë dhe do të mundësojnë përdorim më të mirë të këtyre burimeve të energjisë duke e ruajtur energjinë për ta përdorur atë kur është e nevojshme.

Tesla gjithashtu ka një zgjidhje të re interesante për të lejuar shoferët e automjeteve Tesla që posedojnë panelet solare, sistemet Poerwalls (sisteme për ruajtjen e energjisë diellore) për të karikuar makinat e tyre me energjinë e tepërt solare.

Edhe më herët është raportuar për këtë veçori, kur u vu re në përditësimin e aplikacionit celular të Tesla-s në fillim të këtij viti, por prodhuesi i automjeteve tani ka lansuar zyrtarisht atë që e quan “Charge on Solar”.

Funksioni është lansuar zyrtarisht dhe është i disponueshëm për këdo në SHBA dhe Kanada.

Veçoria mundësohet për modelet e Tesla-s, Model S, Model 3, Model X ose Model Y, dhe duhet të kenë softuerin 2023.26 ose më të lartë.

Shoferët gjithashtu duhet të kenë sistemet Powewalls me softuerin e përditësuar 23.12.10 ose më të lartë.

Gjithashtu duhet ta posedoni aplikacionin dhe atë të përditësuar 4.22.5 ose softuerin më të ri.