Të gjitha misteret e mbinatyrshme – liqeni i skeleteve, anija e ruajtur për 500 vjet në Detin Baltik... - Gazeta Express

Mistere

Gazeta Express

02/11/2019 1:49

Të gjitha misteret e mbinatyrshme – liqeni i skeleteve, anija e ruajtur për 500 vjet në Detin Baltik…

Mistere

Gazeta Express

02/11/2019 1:49

Liqeni i skeleteve, një liqen i tmerrshëm në Himalaja i mbushur me mbetje njerëzore, ka shqetësuar shkencëtarët për dekada.

Nga një liqen i Himalajave i mbushur me skelete të lashtë, deri tek një anije e ruajtur në mënyrë të përkryer në Detin Baltik, janë disa mistere tërheqëse dhe të pazgjidhura deri më sot, shkruan “The Sun”.

Liqeni i skeleteve – Një liqen i tmerrshëm në Himalaja i mbushur me mbetje njerëzore ka shqetësuar shkencëtarët për dekada

Arkeologët thonë se qindra njerëz vdiqën atje brenda një periudhe rreth 1.000 vjet

Figurat e përhumbura – Skulpturat misterioze me “fytyrat e përhumbura” të gjetura në Siberi i kanë bërë arkeologët të mahniten

Figurat e çuditshme njerëzore janë rreth 8,000 vjet të vjetra dhe kanë tipare të çuditshme si peshqit – por nuk ka asnjë të dhënë saktësisht se kush i ka bërë ato, ose pse

Vdekja e një civilizimi – Një nga qytetërimet e para të Evropës u zhduk nga faqja e Tokës pa gjurmë, dhe ne ende nuk kemi asnjë ide pse

Minoanët lulëzuan midis viteve 2700 para Krishtit dhe 1450 para Krishtit – por provat e ekzistencës së tyre u zhdukën nga 1100 para Krishtit

Guri i Londrës – Një gur kriptik i mbuluar me mister është një nga artefaktet më të vjetra në Londër – megjithatë shkencëtarët nuk e kanë idenë se nga erdhi. Guri i Londrës është vendosur në një vend të vogël të ndërtuar në një mur në Rrugën Cannon, dhe ka qenë atje që të paktën që nga shekulli i 16-të. Legjenda thotë se, gunga modeste e gurit gëlqeror krenohet me vetitë magjike dhe se nëse hiqet nga Londra, qyteti do shkatërrohet

Vizatimet antike – Njerëzit nuk kanë tendencë të kalojnë ditë duke udhëtuar nëpër shkretëtirë

Kjo mund të jetë arsyeja pse shumica e njerëzve jashtë Arabisë Saudite nuk kanë dëgjuar kurrë për qarkun Al-Ula – një zonë që njerëzit kanë pushtuar për më shumë se 6,000 vjet

Peizazhi shkëmbor, i cili mbulon rreth 9,000 milje katrorë, në veri-perëndim të vendit, përmban vizatime misterioze dhe shkrime që datojnë rreth 6,000 vjet

Anija e detit Balltik – Një anije që u fundos 500 vjet më parë u gjet në gjendje thuajse të përsosur në fund të Detit Baltik në 2015