Tahiri thotë se Haradinaj ia ktheu dinjitetin Kosovës - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

20/09/2019 23:54

Tahiri thotë se Haradinaj ia ktheu dinjitetin Kosovës

Lajme

Gazeta Express

20/09/2019 23:54

Besnik Tahiri nga koalicioni AAK-PSD ka thënë se përgjatë mandatit qeverisës të Ramush Haradinajt në Kosovë, janë arritur punë dhe rezultate të cilat nuk janë arritur për 18 vjet.

Sipas tij, qeveria Haradinaj, konsiderohet që i ka përmbyllur çështjet e brendshme, si ajo e ushtrisë.

Tahiri në Interaktiv të KTV-së ka thënë se gjatë qeverisjes së tij, ka qenë dinamikë e madhe punës që e ka drejtuar vendin në drejtimin e duhur.

“Kërcënimi që na është bërë me ndarjen e Kosovës, taksa 100%, qëndrimi për dialog e shumë qëndrime të tjera janë elemente që dëshmojnë se duhet të qeveriset edhe për një mandat”, ka thënë ai.

Tahiri ka thënë se është e vërtetë që Haradinaj e ka rritur rrogën, por thotë se nuk e ka bërë për vete.

Ai tutje ka shtuar se i pari i AAK-së ishte ai që ia ka ndaluar Mogherinit të diskutojë lidhur me territorin e Kosovës në dialogun me Serbinë.

“Ekipi i kryeministrit ka qenë me rroga 430 euro. Ju ka rrit rroga stafit, 600 prokurorëve dhe gjykatësve, gjë që ka ndikuar në përmirësimin e sundimit të ligjit. Nuk ka qenë asnjë moment që ka dashur t’ia rrit vetës rrogën por nuk ka mundur t’i shoh kolegët e vet me ato rroga. Ai i ka thënë Mogherinit, që nuk mund të negociojë për territor të Kosovës”, ka thënë ai duke shtuar se Haradinaj ia ka kthyer dinjitetin Kosovës ndaj Serbisë.

Ai ka thënë se kërkesa për reciprocitet ndaj Serbisë është e gabua