Snapchat bëhet kompania e radhës e teknologjisë që shkurton vendet e punës - Gazeta Express
string(74) "snapchat-behet-kompania-e-radhes-e-teknologjise-qe-shkurton-vendet-e-punes"

AutoTech

Gazeta Express

06/02/2024 22:34

Snapchat bëhet kompania e radhës e teknologjisë që shkurton vendet e punës

AutoTech

Gazeta Express

06/02/2024 22:34

Snap, kompania mëmë e Snapchat, ka vendosur të shkurtojë 10 përqind të fuqisë punëtore. Numri i përgjithshëm i punonjësve të kompanisë raportohet se është 5367 dhe shkurtimet mendohet se do të prekin 540 persona.

Shkurtimet e vendeve të punës sipas kompanisë erdhën për të reduktuar hierarkinë dhe promovuar punën fizike, e thënë ndryshme kemi të bëjmë me një ristrukturim korporativ.

Lexo Edhe:

Njoftimi për largimet vjen një ditë përpara se Snap të publikonte raportin financiar të tre mujorit të katërt të 2023. Në tre mujorin e tretë kompania pati një performancë të mirë duke tejkaluar pritshmëritë e Wall Street me 5 përqind.

Nëse raporti e tre mujorit të katërt të 2023 është negativ, do të shpjegonte arsyen e vërtetë të shkurtimeve. Lajmi vjen pasi disa kompania kanë bërë shkurtime në ditët e para të 2024 si Google, Amazon apo eBay.