Si të zgjohemi më të lumtur në këto ditë të zymta - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

14/11/2019 10:24

Si të zgjohemi më të lumtur në këto ditë të zymta

Ballina

Gazeta Express

14/11/2019 10:24

Gjatë ditëve me shi dhe të ftohta, mëngjesi është pjesa më e vështirë. Mirëpo, sipas ekspertëve ekzistojnë disa mënyra dhe hapa të thjeshtë, të cilat ju ndihmojnë të zgjoheni më të lumtur dhe me energji:

Zgjohuni menjëherë nga shtrati– Shumica e personave kanë tendencë të shtyjnë alarmin dhe ta vazhdojnë gjumin edhe disa minuta, mirëpo ky është një gabim, të cilin nuk duhet ta bëjmë.

Uji i ftohtë– Gjatë natës trupi dehidratohet, kështu që kur zgjoheni sigurohuni që të pini një gotë me ujë të ftohtë. Uji mund ta përmirësojë qarkullimin e gjakut, dhe kështu ju ndiheni më të kthjellur dhe energjikë.

Përgatitni një mëngjes të shëndetshëm– të hani një mëngjes të duhur, është një mënyrë shumë e mirë për ta nisur ditën.

Aktivizohuni– Një ecje e thjeshtë prej 10 minutave e aktivizon qarkullimin e gjumit dhe ju jep energji.

Inspirohuni– Nëse dëgjoni muzikë të mirë apo lexoni ndonjë libër, atëherë ju krijoni mendime pozitive dhe ndiheni më mirë. /Express