Si mund të punoni si vullnetar në Kampionatin Evropian 2020 - Gazeta Express

Si mund të punoni si vullnetar në Kampionatin Evropian 2020

Sport

Gazeta Express

08/11/2019 15:33

Euro 2020 do të jetë Kampionati i parë Evropian që do të zhvillohet në shumë vende të kontinentit, pasi që UEFA e ka zgjeruar formatin për ta shënuar 60-vjetorin e turneut.

Ndeshjet e Kampionatin Evropian 2020 do të zhvillohen në 12 qytete të ndryshme, që bën të ketë më pak presion mbi vetëm një vend për organizimin e turneut, transmeton Gazeta Express.

Si me çdo event tjetër të madh në botë, edhe organizatorët e EURO 2020 janë duke u varur nga rreth 12 mijë vullnetarë që ndihmojnë që gjithçka të shkojë në rregull gjatë turneut.

Si mund të jesh vullnetar në EURO 2020?

Vullnetarët potencialë të Euro 2020 duhet të regjistrohen në sistemin online të UEFA-s, ku bëhet procesi i aplikimit. Për të aplikuar, klikoni këtu.

Procesi i aplikimit do të përfundojë së shpejti, ndërsa pas aplikimeve do të jetë faza e intervistimit, faza e trajnimit dhe pastaj vullnetarët do të jenë gati për të shërbyer në Kampionatin Evropian 2020, ku edhe Kosova po shpreson të marrë pjesë.

Ku mund të punoni si vullnetar?

Euro 2020 do të zhvillohet në 12 qytete të 12 vendeve të ndryshme evropiane: Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukuresht, Kopenhagë, Dublin, Glasgou, Londër, Munih, Romë dhe Shën Petërsburg.

Qyteti Shteti Gjuhët e nevojshme Sistemi i aplikimit
Amsterdam Holandë Anglisht & Gjuha holandeze Kliko këtu
Baku Azerbajxhan Anglisht & Gjuha azerbajxhanase Kliko këtu
Bilbao Spanjë Spanjisht & Anglisht Kliko këtu
Bukuresht Rumani Rumanisht & Anglisht Kliko këtu
Budapest Hungari Hungarisht & Anglisht Kliko këtu
Kopenhagë Danimarkë Danishte & Anglisht Kliko këtu
Dublin Irlandë Anglisht Kliko këtu
Glasgou Skoci Anglisht Kliko këtu
Londër Angli Anglisht Kliko këtu
Munih Gjermani Gjermanisht & Anglisht Kliko këtu
Romë Itali Italisht & Anglisht Kliko këtu
Shën Petërsburg Rusi Rusisht & Anglisht Kliko këtu