Si do të ringrihet Gjykata Kushtetuese në Shqipëri, ambasada e SHBA-ve publikon procesin


Gazeta Express
13 Gusht 2019 9:48

Përmes një videoje ambasada e SHBA-së në Tiranë shpjegon procesin e përzgjedhjes së gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese.

Ambasada Amerikane thekson se me reformën në drejtësi Shqipëria do të ketë një Gjykatë Kushtetuese funksionale, me gjykatës të kualifikuar, të paanshëm dhe apolitikë.

“Në videon e kaluar, ju mësuat mbi procesin e vetingut.

Këtë javë, ne do të flasim për Gjykatën Kushtetuese. Shihni këtë video për të mësuar se si Shqipëria do të ketë një Gjykatë Kushtetuese funksionale, me gjykatës të kualifikuar, të paanshëm dhe apolitikë”, shkruhet në faqen e ambasadës.

Te fundit


Kthehu lart