Shpiket avioni me shpejtësi rakete, rruga Nju York – Londër për më pak se një orë?


Gazeta Express
10 Prill 2019 1:10

Inxhinierët britanikë kanë bërë një zbulim të madh në përpjekjet e tyre për të zhvilluar një aeroplan në hapësirë, që mund të udhëtojë nga Nju Jorku në Londër për më pak se 1 orë

Makinat Reaktive, të bazuara në Oxfordshire, kanë testuar një teknologji të re me shpejtësi të simuluar, ose më shumë se tri herë shpejtësinë e zërit. Kompania po punon për të prodhuar një aeroplan që ka shpejtësinë e një rakete.

Gjithashtu planifikon që avioni të udhëtojë me 25 herë shpejtësinë e zërit dhe të marrë njerëz ose ngarkesa në hapësirë ​​dhe të kthehet në Tokë.

Motori i ri eksperimental do të quhet Sabre dhe do të punonte si një “motor me raketa të frymëmarrjes ajrore”.

Te fundit


Kthehu lart