Shkencëtarët krijojnë mini-tumore për testimin e terapisë së pacientëve me kancer

Shkencëtarët kanë arritur që të parashikojnë se si do të reagojnë pacientët me kancer ndaj terapisë.

GazetaExpress

Kjo është realizuar përmes krijimin të versioneve të vogla te tumoreve të tyre në laborator.

Hulumtuesit kanë deklaruar se kjo punë e jashtëzakonshme mund të çoj në zhvillimin e tretmaneve më të mençura dhe më efektive.

Studimi, i cili është publikuar në revistën “Science”, ishte 100% i saktë në detektimin e ilaçeve që do të dështonin. Kjo ka bërë që pacientët të kursehen nga efektet anësore të panevojshme të ilaçeve.

Tumoret e vogla gjithashtu mund të jenë një mënyrë e re për testimin e ilaçeve të reja.

Të tjera

Lajmet e fundit