Kthehu lart

Sëmundjet që shfaqen gjatë dimrit

Sëmundjet që shfaqen gjatë dimrit GazetaExpress

Gjatë dimrit organizmi dhe zemra punojnë më shumë për të përballuar të ftohtin. Kjo mund të jetë veçanërisht e rrezikshme për të moshuarit dhe të sëmurët kronikë.

Nëse qëndroni gjatë në të ftohtë, temperatura trupore mund të bjerë nën 35 gradë e me kalimin e kohës organizmi nuk funksionon siç duhet, duke rrezikuar kështu shëndetin.

Gjatë qëndrimit jashtë, pjesët më të ekspozuara, si koka, këmbët e duart mund të ngirjnë.

Në fillim ato humbasin ndjeshmërinë, quken dhe dhembim, e më pas ngrijnë duke u bërë gri dhe të padhembshme. Nëse kryeni aktivitete fizike në ambiente të jashtme, rrezikoni të përkeqësoni sëmundjet e zemrës.

Disa nga sëmundjet që mund të shfaqen ose përkeqësohen si pasojë e të ftohtit në dimër janë:             

Sëmundje të rrugëve të sipërme të frymëmarrjes: skuqje apo dhimbje deri në infeksion të bajameve, veshëve, hundës dhe sinuseve.

Sëmundje të rrugëve të poshtme të frymëmarrjes: gripi dhe viroza të ndryshme, acarim i astmës deri në infeksione të mushkërive.

Rritje e tensionit arterial dhe përkeqësim të tij tek të sëmurët kronikë.

Shtrëngime gjoksi deri në infarkte të zemrës.

Probleme të qarkullimit të gjakut si: morthi, skleroderma etj.

Fraktura, ndryshje dhe dëmtime të tjera si pasojë e rrëshqitjeve në akull.

Ngrirjet e ekstremiteteve deri në amputime të tyre.

    Data: 03 Mars 2018 05:09
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera