Kthehu lart

Sapo i panë lukthin ruses, kirurgët bën një operacion emergjent: I gjetën 150 gozhda, por s’ishin vetëm ato

Sapo i panë lukthin ruses, kirurgët bën një operacion emergjent: I gjetën 150 gozhda, por s’ishin vetëm ato GazetaExpress

Rentgeni i lukthit ka treguar se sendet e gjetura mund të shkaktojnë dëme në muret e lukthit dhe për këtë arsye kirurgët kanë rekomanduar një operacion urgjent.

Pensionistja arriti në qendrën për sëmundje kardiovaskulare të Klinikës Republikane “Nikolaj Semashko” në fillim të muajit dhjetor, thuhet në faqen zyrtare të këtij institucioni mjekësor.

Pacientit i është dhënë e gjithë ndihma e nevojshme dhe gjendja e tij ishte normale pas trajtimit. Asokohe asaj iu bë një gastroskopi për t’u kontrolluar, transmeton gazetametro.net.

Mjekja Irina Goliseva, e cila e kreu procedurën, në fillim tha së pacienti ishte në një gjendje ideale, por pastaj endoskopi zbuloi përmbajtjen e papritur të lukthit: përmbante një sasi të madhe trupash të huaj për organizmin.

Pas një ekzaminimi të hollësishëm të mjekes, ajo gjeti se këto ishin gozhda dhe vidha. Ajo u përpoq duke përdorur një endoskop për t’i nxjerrë jashtë, por ajo arriti të nxjerrë vetëm katër. Ajo nuk donte që një grua ta ekspozonte rrezikun e saj të mëtejshëm dhe urgjentisht e ka lajmëruar kirurgët për konsultim.

Ndër trupat e gjetur kishte gozhda, vida, por mbi të gjitha edhe armaturë deri në 15 centimetra, por edhe një zinxhirë i argjendi. Në fund të operacionit u hoqën nga lukthi gjithsej 151 sende metalike të cilat kishin filluar të oksidohen. Por askush përveç gruas nuk e di saktë se sa kohë janë në lukth.

Ajo nuk mund të tregonte se që sa kohë janë ato brenda, sepse pas sulmit në tru ka humbur të folurën. Familjarët thonë se nuk e kanë hasur që ajo të hajë gjëra të tilla, por kanë thënë se ajo ka pasur çrregullime psikike

    Data: 20 Mars 2018 07:32
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera