Njerëzit me mbipeshë nuk jetojnë më gjatë

Duke qenë në mbipeshë mund të shkurtoni jetën tuaj, thonë studimet e mëparshme.

GazetaExpress

Megjithatë të qenit obez mund të shkaktojë tek njerëzit të kalojnë vitet e tyre të mëvonshme në mjerim, thotë studimi më i ri nga Universiteti Northwestern në NeW York, njofton Klan Kosova.

Pjesa më e madhe e këtij hulumtimi shikuar për aq kohë këta njerëz kanë jetuar pasi u diagnostikua me një sëmundje, dhe gjetën se ata të cilët ishin jo të trashë, lidheshin me mbijetesë më të gjatë.

Ky studim llogaritet i pari në që ka hasur në rezultat se njerëzit e trashë dhe mbipeshë nuk jetojnë më gjatë, ata thjesht tentojnë të diagnostikohen më herët.

Të tjera

Lajmet e fundit