Kthehu lart

Një element në kanabis, redukton vuajtjet e epilepsisë

Një element në kanabis, redukton vuajtjet e epilepsisë GazetaExpress

Një shtojcë që rrjedh nga kanabisi përgjysmon rrezikun e vuajtjes në 44 për qind e të sëmurëve të epilepsisë, sugjeron hulumtimi i ri.

Marrja e kanabisit (CBD) së bashku me ilaçet e përshkruara zakonisht clobazam gjithashtu bën që 10 për qind e pacientëve të epilepsisë të mos përdorin medikamente, zbulon një studim i SHBA.

Trajtimi i dyfishtë gjithashtu mundëson deri në 26 për qind të të sëmurëve që të zvogëlojnë dozat e barnave të tyre, shton hulumtimi.

Futja e CBD në regjimet e drogës së pacientëve me epilepsi gjithashtu e bën 14 për qind të ndjehen më të vëmendshëm dhe më të aftë për të komunikuar, zbuloi studimi.

CBD është një shtojcë ushqyese që rrjedh nga kanabisi dhe mendohet të ketë një sërë përfitimesh medicinale dhe është raportuar të ndihmojë njerëzit që vuajnë nga migrena, psoriasis, aknet dhe depresioni.

    Data: 02 Mars 2018 03:19
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera