Kthehu lart

Ky test i thjeshtë ju tregon kur do të vdisni

Ky test i thjeshtë ju tregon kur do të vdisni GazetaExpress

​WOW....

Studiuesit thonë se një shënues biologjik në urinë mund të jetë një mënyrë për të matur se sa trupi i dikujt është plakur biologjikisht dhe rreziku që vjen me këtë.

Sepse një test i thjeshtë i urinës mund të përdoret për të parashikuar rrezikun tonë për zhvillimin e sëmundjeve që lidhen me moshën dhe madje edhe kur do të vdesim, transmeton ShkodraNews.
Studimi ka gjetur se një substancë tregon dëmtimin e shkaktuar ndaj qelizave nga rritja e oksigjenit në urinë kur njerëzit rriten.
Studiuesit thonë se shenja që quhet 8-oxoGsn mund të jetë një mënyrë për të matur se sa trupi i dikujt është plakur biologjikisht.
E ky informacion mund të përdoret për të vlerësuar shanset për t’u prekur nga sëmundjet.
Drejtuesi i studimit Dr.Jian-Ping Cai tha: “8-oxoGsin urinar mund të pasqyrojë gjendjen reale të trupit tonë më mirë se sa koha jonë kronologjike dhe mund të na ndihmojë të parashikojmë rrezikun e sëmundjeve të moshës.”

    Data: 27 Shkurt 2018 23:03
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera