Kthehu lart

Gjidhënia redukton për 15 vjet infarktin e zemrës

Gjidhënia redukton për 15 vjet infarktin e zemrës GazetaExpress

Të ushqyerit e foshnjave me gji, nuk iu bën mirë vetëm foshnjave por ajo redukton rrezikun e sëmundjeve të zemrës tek gratë, deri në 15 vjet.

Kështu thekson një studim i ri nga universiteti i Pittsburgh, njofton Klan Kosova.

Ndër gratë që kishin një presion të shëndetshëm gjaku gjatë shtatëzënive të tyre, ushqyerja me gji për gjashtë muaj ose më gjatë rrit ndjeshëm nivelet e tyre të ashtuquajtura ‘kolesteroli të mirë’, si dhe uljen e sasive të yndyrës qarkulluese, thotë më tej raporti i hulumtimit.

Ushqimi natyral gjithashtu zvogëlon trashësinë e arteries karotide. Kjo furnizon kokën dhe qafën me gjak të pasur me oksigjen, me diametra më të gjerë që lidhen me goditje, njofton Klan Kosova.

    Data: 01 Mars 2018 06:39
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera