Kthehu lart

E vërteta tronditëse se si prodhohen çipsat Pringles

E vërteta tronditëse se si prodhohen çipsat Pringles GazetaExpress

Nëse kënaqeni me ngrënien e çipsave të tillë, të shohim nëse do të kënaqeni me pak informacion mbi to.

Informacioni më i rëndësishëm është se ato janë ushqim i përpunuar që përmban ushqyes të rrezikshëm.

Fakti se nga cili lloj i patates bëhen është se nuk ka rëndësi, ata janë ushqimi më toksik që e konsumoni.

Çipsat përmbajnë kancerogjenë
Përbërja e një Pringles ose një çipsi tjetër nuk as afër asaj të një patate aktuale. Ata kanë shumë dallime, të cilat duhet t’i dini.

Ja si bëhen ata:
Përgjigja për pyetjen se si bëhen këta çipsa është se këto patate të skuqura bëhen duke përzier orizin, misrin, pataten dhe grurin, të cilët i nënshtrohen një presioni të madh për të marrë formën që e kanë.

Një fletë që është shumë e hollë përdoret për të formësuar ‘brumin’ e tyre dhe pastaj një makinë tjetër i prenë ato, transmeton Gazeta Express.

Patatet më pas vendosen në një rrip transportues. Ato i nënshtrohen një presioni të madh për t’u lakuar. Këto lakime bëjnë që ato të përshtaten me njëra-tjetrën. Më pas ato vendosen në një vaj i cili vlon. Më pas thahen. Spërkaten me aromatizues. Dhe në fund, ato vendosen në një rrip transportues të ngadalshëm.

Ato grumbullohen të gjitha bashkë para se të paketohen në kanaçe dhe më pas të hyjnë në gojën tuaj. Një efekt anësor i këtij përpunimi të gjerë është një përbërës që është i rrezikshëm për t’u ngrënë. Ai quhet ‘acrilamide’. Është një kancerogjen dhe gjithashtu një neurotoksin, i dëmshëm për trurin.

Ky është një efekt anësor që shfaqet tek çipsat për shkak të skuqjes në temperatura shumë të larta. Ai gjendet zakonisht në të gjithë ata çipsa që i janë ekspozuar vajit që vlon në temperatura më të larta se 100 gradë C.

Formimi i një shtrese ngjyrë kafe dhe të verdhë gjatë tharjes së ushqimit është një tregues se ai përmban acrilamid. /Gazeta Express

    Data: 21 Qershor 2018 10:55
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera