Kthehu lart

Dhimbjet e menstruacioneve janë po aq të këqija sa të pësosh sulm në zemër, zbulojnë doktorët

Dhimbjet e menstruacioneve janë po aq të këqija sa të pësosh sulm në zemër, zbulojnë doktorët GazetaExpress

Megjithëse ne e dimë se dhimbjet menstruale / dhimbjet e periudhës / sido që t’i quani ato, mund të ndjehen sikur po keni një grumbullim në mënyrë të përsëritur në stomak nga brenda, duke ju’a shpjeguar këtë njerëzve të tjerë

Të shqetësuar për të qenë diagnostikuar nga kolegët dhe miqtë me kushtet e femrave të tilla si ‘delikate’, ‘dramatike’ ose ‘mbingarkesë’, më shpesh sesa jo, e thithim dhe vuajmë në heshtje, shkruan Elle transmeton Gazeta Shneta.

Shto në listë … Por jo më. Dhimbjet menstruale, ose Dismenorrea ashtu siç quhet teknikisht, më në fund zbulohet se janë të dhimbshme si të keni një sulm në zemër. Profesori i shëndetit riprodhues në University College London, John Guillebaud, i tha Kuarcit se pacientët e kanë përshkruar dhimbjen e periodës si ‘pothuaj’ të ngjashme me dhimbjen e sulmit në zemër.

Megjithëse neve nuk na pëlqen të tingëllojmë të gëzuar që një burrë më në fund i pranon dhimbjet e menstruacioneve dhe mund të jetë një kusht aq i dobësuar që krahasimi i tij i vetëm është një përvojë e afërt me vdekjen, ne do të bëjmë përmirësim në këshillat e mëhershme mjekësore që rekomandonin Ibuprofenin si ‘mjaft të mirë’ për t’u përshkruar kundër dhimbjeve.

Në fakt, injorimi i dhimbjes së grave ka qenë një praktikë mjekësore në lidhje me hulumtime që tregojnë se mjekët përgjithësisht e marrin më pak seriozisht se sa meshkujt. Fjala ‘histerike’ rrjedh nga ‘hystericus’ që ka kuptimin ‘e mitrës’. Faleminderit për këtë shoqëri që është pro për një bisedë më të hapur rreth menstruacioneve dhe një shoqërie që pranon fuqinë e menstruacioneve në vend që ta injorojë atë. 

    Data: 28 Shkurt 2018 12:11
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera