Kthehu lart

A mund t’i hamë ushqimet që bien përtokë

A mund t’i hamë ushqimet që bien përtokë GazetaExpress

Nuk do ju besonim nëse do thonit që pasi një ushqim (nuk e kemi fjalën për gjellën) ju ka rënë në tokë, apo në një sipërfaqe jo dhe aq higjenike, nuk jeni menduar për ta ngrënë sërish!

Të gjithëve ju ka ndodhur e ju ndodh! Sigurisht, nuk po themi që mund ta çoni ndërmend pasi ajo që po hani ka rënë në mes të baltës, por kur bëhet fjalë për një sipërfaqe të dyshimtë, të gjithë kemi pyetur veten… Më në fund vjen përgjigjja!

Në vitet e fundit është shpërndarë ligji i pashkruar i shkencëtarëve, i njohur si ‘rregulli i 5 sekondave”. Pra, nëse diçka që po hanit ju ka rënë dhe mund ta merrni brenda 5 sekondave, do të thotë se bakteret nuk kanë pasur kohë për ta infekruar ushqimin dhe ai vazhdon të jetë i mirë.

Numri i baktereve që e dëmtojnë atë, rritet me shpejtësi pas sekondit të 4-ët dhe mund të rritet dhjetëfish brenda 30 sekondave.

    Data: 22 Shkurt 2018 01:36
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera