E keni në kuzhinë: Mjafton një përbërës për gjoks të fortë dhe ja si ta përdorni


06/04/2017

Relaksimi (zbutja) i gjinjve është proçes natyrorë, i cili ndodhë me plakjen, duke marrë parasysh se gjinjtë me vite e humbin fortësinë dhe elasticitetin.

Por, ka edhe faktorë tjerë të cilët ndikojnë në relaksimin e tyre, nga dobësimi apo trashja e shpejtë, kequshqyerja, përdorimi i tepërt i alkoolit dhe duhanit deri në shtatzëni, të ushqyerit me gji, veshja e sytjenave të gabuara etj.

Ekzistojnë ushtrime të shkëlqyera për gjinjë të fortë, që duhet t’i praktikoni, si dhe krema dhe losione të ndryshme, të cilat garantojnë forcimin e tyre. Por edhe një përbërës nga kuzhina mund të ju ndihmojë të keni pikërisht gjinjë të tillë, duke marrë parasysh se në to nuk ka muskuj, por gjinjtë përbëhen nga indi dhjamorë dhe gjëndrrat e qumështit prandaj i duhet trajtim cilësorë që të mbeten sa më gjatë të fortë.

Bëhet fjalë për vajin e ullirit, të cilin me siguri që tani e posedoni në shtëpi, por deri tani ndoshta e keni përdorur vetëm për fytyrë, flokë dhe gatim.

Masazhimi i gjinjve me vaj ulliri është teknikë e mirë shtëpiake për forcimin e tyre, meqë ai është i pasur me antioksidantë dhe acide yndyrore, të cilët mund ta “eliminojnë” dëmin e shkaktuar me radikalet e lira dhe pengojnë relaksimin e mëtutjeshëm.

E tëra që duhet bërë është të vendosni pak vaj në shuplakat e duarve deri sa të ngrohet pak. Masazhoni gjinjtë me lëvizje rrethore drejt lartë edhe atë rreth 15 minuta, që të përmirësoni qarkullimin dhe stimuloni regjenerimin e qelizave.

Për rezultate maksimale, përdorni këtë teknikë 4 deri në 5 herë në javë

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart