A e dini pse kemi qime në të pasme? - Gazeta Express

10/10/2018 11:08

A e dini pse kemi qime në të pasme?

10/10/2018 11:08

Mbase keni qime të shndritshme, “të padukshme”, të cilat mbulojnë prapanicat tuaja, por edhe mbase jeni “të mallkuar” me qime në formë kaçurrelash përreth anusit.

Cilido variant qoftë, ato qime ekzistojnë dhe tani është koha ta dini.

Lajm i keq është që askush në të vërtetë nuk e di as ndonjë të vetme arsye përse fizionomia e asaj pjese të trupit është e tillë, mirëpo kjo nuk do të thotë që nuk ekzistojnë teori – çështja është se cilën teori e përkrahni.

Evolucioni

Nuk ekziston presion evolutiv në njerëz që të mos kenë qime në prapanicë. Nuk na pengojnë të jetojmë shëndetshëm, madje as që i riprodhojmë. Për këtë arsye, këto qime nuk kanë “vdekur”, sepse thjesht nuk ekziston kurrfarë arsye apo pengesë që do të shkaktonin që ato më të mos ekzistonin në trupin e njeriut.

Aromat

Qimet në pjesët intime të trupit aktivisht punojnë për të mbajtur sekretet e veçanta, të cilat kanë aroma specifike përplot feromone. Ato përhapin aromat me qëllim të joshjes së partnerit potencial dhe shënimin e territorit. Gjithsesi, nuk është ide e mirë që qimet në prapanicat tona dhe në anus të përhapin aromë në drejtim të njerëzve të cilët nuk na pëlqejnë, mirëpo kjo megjithatë ndodh.

Fërkimi

Lëkura e cila fërkohet për lëkurë krijon ngacmime, të cilat çojnë deri në irritim, kukunjaz, madje edhe në infeksione. Pra, funksionojnë si ndonjë lloj shtrese mbrojtëse dhe ndihmojnë që të zvogëlohet ndjenja e pakëndshme, e cila këtë fërkim e shkakton.

Fatkeqësisht, nuk ekzistojnë shumë të dhëna shkencore, të cilat do të mbështesnin këtë teori, mirëpo gjithsesi është interesante të dihen shkaktarët kryesorë të qëndrimit të qimeve në këtë pjesë të trupit të njeriut.