Sërish defekte te Boeing 737 Max - Gazeta Express

Sërish defekte te Boeing 737 Max

Lajme

Gazeta Express

27/06/2019 13:49

Autoritetet amerikane kanë gjetur një defekt të ri tek modeli i avionit Boeing 737 Max, raportoi CNN duke cituar disa burime.

sipas këtyre burimeve, defekti do të vonojë kthimin në hapësirën ajrore të Max 737, me bllokimin e fluturimeve, pas dy aksidenteve të kompanive ”Air Lion” dhe ”Airlines Ethiopian”.

“Ne kemi gjetur një rrezik potencial që Boeing duhet ta regullojë”, tha Administrata Federale e Aviacionit, pa dhënë detaje se kur avioni do të kthehet për të fluturuar.

“Avioni do të rinisë fluturimet kur të jemi të sigurt që ai plotëson kushtet teknike’’, theksuan autoritetet amerikane.