Rusia shitësja më e madhe e armëve

https://www.gazetaexpress.com/wp-content/uploads/2019/03/ArmyTankEstonia-600x360.jpg
12/03/2019

Shtatë shtete Europiane janë në listën e top 10 shteteve më të mëdha në botë për eksportimin e armëve.

Rusia, Franca dhe Gjermania janë në listën e 5 vendeve më të mira dhe kanë 3/4 e të gjithë eksportit të armëve

Të dhënat u publikuan të hënën nga një Institut i Kërkimeve Ndërkombëtare për Paqen në Stokholm. Në studim ishte bërë krahasimi i të dhënave për periudhën 2014- 2018

Pavarësisht nga Rusia është në krye të renditjes, së shteteve europiane, ka shënuar një rënie prej 17%, ndërsa Franca, e cila renditet e dyta shënoi një rritje të madhe prej 43%.

Sipas SIPRI rënia e eksporteve të Rusisë ka lidhje me rënien e kërkesave nga klientët e saj më të mëdhenj, India dhe Venezuela.

Te fundit nga kategoria


Kthehu lart