Rama pranon problemim me krimin e korrupsionin: Kjo është arsyeja pse nuk jemi anëtarë të BE-së


Gazeta Express
16 Qershor 2019 22:27

Ndoshta për herë të parë, kreu i qeverisë Edi Rama e ka pranuar se Shqipëria vuan nga një problem themelor me krimin e organizuar dhe korrupsionin në nivele të larta. Në një intervistë për Al Jazeera, Rama thotë se krimi i organizuar e korrupsioni ekzistojnë në Shqipëri për shkak të mospasjes së një shteti modern. Në lidhje me integrimin Rama thotë se pikërisht prej mugesës së një shteti modern dhe krimit e korrupsionit, Shqipëria ka mbetur prapa. Madje kryeministri thotë se nuk pretendon se është një padrejtësi, që vendi nuk është anëtar i BE-së sot.

Unë mendoj se Shqipëria ka një problem me krimin e organizuar dhe korrupsionin si çdo vend që ende nuk është një shtet modern dhe funksional. Kjo është arsyeja pse ne jemi në këtë proces, prandaj nuk jemi anëtarë të BE-së, prandaj nuk po pretendoj se është një padrejtësi që ne nuk jemi anëtarë sot. Ne duhet të përgatisim, ne duhet të modernizohemi dhe lufta kundër korrupsionit dhe lufta kundër krimit të organizuar është një vullnet shumë i fortë, por ka të bëjë me institucione shumë të forta dhe mekanizma shumë të fuqishëm dhe funksionim në çdo drejtim “, tha ai.

Media e huaj Al jazeera e nis kështu shkrimin në intervistën me Ramën:

“Qëllimi kryesor kombëtar i Shqipërisë është të bashkohet me Bashkimin Evropian, por kryeministri Edi Rama nuk mendon se vendi është gati për anëtarësim, pjesërisht për shkak se institucionet e tij politike janë parë si të pazhvilluara”

Ndërsa vetë kryeministri thotë se nëse zgjedhjet shtyhen, atëherë do të minohej demokracia në Shqipëri.

 “Nuk është ajo që meriton Shqipëria dhe nuk është ajo që ka të bëjë me të ardhmen. Sepse nëse vendosim një precedent që një parti, dy parti, tri parti, njëra anë vendosin të imponojnë përçarje dhe kushtet e zgjedhjeve mund të vendosen pas ndërprerjes atëherë ne e kanë atë për shumë vite të ardhshme

Në fund, zgjedhjet nuk bëhen për politikanët që të vendosin, por për njerëzit që të vendosin për politikanët … Çlirimi i këtij gjykimi ose transformimi i këtij elementi shumë themelor i jetës sonë demokratike, do të thotë të shkosh në një drejtim që është jo për ardhmen tonë, është një e kaluar “, ka thënë Rama.

Te fundit


Kthehu lart