Qimnoni, bima që shëron gjithçka pos vdekjes


Gazeta Express
9 Korrik 2019 13:43

 Qimnoni i zi (Nigella Sativa) është ndër bimët më mjekuese në botë.

Vaji i kësaj bime përmban:

– Thartira yndyrore omega 3 dhe omega 6,

– Kalcium, hekur, fosfor, zink dhe bakër,

– Timokinon – një substancë fitokimike, e cila përdoret edhe për mjekimin e epilepsisë te fëmijët,

– Vitaminat B1, B2 i B3,

– Thartirat stearinike, oleinike, linoleinike, miristinike, palmitinike dhe palmitoleinike,

– Thartirën folike…

Vaji i qimnonit të zi është i dobishëm edhe kundër sëmundjeve autoimune: si psoriazës, lupusit, alergjisë, astmës, sklerozës multiple, etj.

Shtatzënat, fëmijët deri në moshën 3- vjeçare, si dhe personat alergjikë ndaj vajit të qimnonit të zi, assesi nuk duhet ta përdorin atë.

Te fundit


Kthehu lart