Punëtorët e sektorit privat kërcënojnë me protesta - Gazeta Express

Punëtorët e sektorit privat kërcënojnë me protesta

Lajme

Gazeta Express

14/11/2019 8:52

Udhëheqja e Sindikatës së Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës sot në zyrat e BSPK-së në orën 14:00, mban takim me kryetarë të disa shoqatave ku do merret vendim për fillimin e protestave dhe grevave për punëtorët e sektorit privat.

Kërkesat e tyre janë rritja e pagave dhe zbatimi i ligjit të punës, marrëveshjes kolektive etj.

Ditë më parë, Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës kishte mbajtur një takim ku ishte biseduar për kushtet e rënda të punëtorëve të këtij sektori.

Në atë takim u theksua se ka ende punëtorë që paguhen ende me pagë 130 dhe 170 euro.

Ata kërkojnë kushte më të mira të punës dhe paga mbi 350 euro.