Ende nuk ka shpjegim për incidentin Lartësia 611 me UFO - Gazeta Express

Mistere

Gazeta Express

14/05/2019 22:20

Ende nuk ka shpjegim për incidentin Lartësia 611 me UFO

Mistere

Gazeta Express

14/05/2019 22:20

Lartësia 611 Incidenti i UFO-t i referohet një aksidenti të UFO-ve në Dalnegorsk, Primorsky Krai, Bashkimi Sovjetik, më 29 janar 1986. Lartësia 611 (e njohur ndryshe si Mali Izvestkovaya) është një kodër që ndodhet në qytet.

Një top i kuqërremtë u vu re nga vendorët në orën 8 të mëngjesit në atë datë. Dëshmitarë okularë thonë se topi duket të jetë sa madhësia e një diskut të hënës. Topi po fluturonte paralelisht me tokën; nuk kishte tinguj që shoqëronin fluturimin. Fluturonte rreth 700-800 metra mbi tokë. Kur objekti arriti lartësinë 611, filloi të zbriste dhe më pas u rrëzua në kodër. Të gjithë dëshmitarët thonë se nuk kishte zhurmë kur objekti arriti në tokë.

Procesi i prejardhjes ishte ndryshe nga dëshmitarët okularë. Disa thanë se objekti ra me një blic, të tjerët pretendonin se lëkundeshin në lartësi mbi kodër, duke ndriçuar dritën me intensitet të ndryshëm, ndërsa po ecte lart e poshtë. Drita që është parë jashtë objektit dukej si e një zjarri pyjor.

Disa shkëmbinj në vend kishte pika metalike argjendi, të cilat më vonë u përcaktuan të ishin të çojë. Lloji i plumbit të gjetur në lartësinë 611 ishte ndryshe nga plumbi i gjetur në depozitat lokale të plumbit. Gjithashtu, në vend ishin gjetur rruaza të zeza, qelqi, rënie në formë rënie dhe fragmente rrjetë. Në tërësi, u zbuluan afërsisht 70 g çifte, 5 g fragmente rrjetë dhe 40 g rruaza. Niveli i rrezatimit të terrenit të uljes ishte normale. Grupi mori fotografi të faqes duke përdorur dy kamera të ndryshme; megjithatë, filmi më vonë u zhvillua si bosh.

Analiza kimike e rruazave tregoi se ato ishin kryesisht të përbëra nga silikon dhe hekur. Disa nga pikat e zinkut, bizmutut dhe elementëve të tokës së rrallë Një analizë e tokës, shkëmbinjve dhe druve të djegur të marra nga toka u ulën gjithashtu.

Gjithashtu janë analizuar fragmente rrjetë. Materiali i të cilit ishin përbërë fragmente nuk u shpërnda në acide të forta dhe në tretës organikë, madje edhe kur u ekspozua në temperatura të larta për periudha të zgjatura kohore. Një nga fragmentet rrjetë ishte natrium, samarium, ari, lanthanum, scandium. Një analizë e një fragmenti të rrjetë tregoi ari, argjend dhe nikel. Pas analizës së këtyre elementeve; megjithatë, u zbuluan molibden dhe rininë ton. Nuk ka depozita ari në Dalnegorsk që përmbajnë ari në përqendrime të larta të mjaftueshme për të nxjerrë atë./express/