Ballina

Gazeta Express

22/08/2019 17:02

Prosecco pija më e keqe për shëndetin oral

Ballina

Gazeta Express

22/08/2019 17:02

Ju mund të mendoni se vera e kuqe është pija më e keqe kur bëhet fjalë për dhëmbët tuaj.

Por një gotë plot fluska mund të shkaktojë shumë më tepër dëm.

Prosecco, e cila është rritur në popullaritet vitet e fundit, është cilësuar si pija më e keqe alkoolike për shëndetin oral.

Stomatologët paralajmërojnë se përzierja e fluskave, alkoolit dhe sheqerit që mund të bëjë që kalben dhëmbët e bardhë.

Uthulla gjithashtu është në këtë listë, e përpiluar nga praktika dentare Elleven Dental, për shkak të përmbajtjes së lartë të acidit.

Stomatologët paralajmërojnë gjithashtu kundër pijeve me përmbajtje të lartë të sheqerit të pijeve.