Prokuroria Publike ka marrë 171 lëndë nga PSP-ja, prioritet do të kenë ato që janë në procedurë gjyqësore - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

20/09/2019 15:05

Prokuroria Publike ka marrë 171 lëndë nga PSP-ja, prioritet do të kenë ato që janë në procedurë gjyqësore

Ballina

Gazeta Express

20/09/2019 15:05

Prokuroria Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit gjithsej ka marrë 171 lënë nga Prokuroria Speciale, ndërsa për MIA thonë se prioritet do të kenë ata që janë në procedura gjyqësore.

“Prokuroria Publike e Republikës së Maqedonisë së Veriut nga Prokuroria Speciale ndërmori tre lëndë për të cilat është sjellur aktvendim i shkallës së parë, 10 lëndë të cilat janë në fazë të gjykimit, 19 lëndë për të cilat po zbatohet hetim, gjashtë lëndë të cilat janë në procedurë parahetimore, 80 lëndë prej të cilave një pjesë u referohen procedurës parahetimore dhe një pjesë kërkesave për vendosje të kompetencave të Prokurorisë Speciale, 38 lëndë për të cilat po bëhet hetim financiar dhe tre lëndë sipas medikamenteve të jashtëzakonshme juridike”, thonë nga PP.

Ata thonë se lëndët të cilat janë në hetim dhe në procedurë parahetimore, plotësisht do të shpërndahen.

Deri më tani me autorizim të prokurorit republikan publik Ljubomir Jovevski, katër ish-prokurorë në PSP vazhduan t’i përfaqësojnë lëndët të cilat i udhëhiqnin më parë.

Prokurorët Fatime Fetai dhe Gavrill Bubevski u autorizuan për lëndën “Monstra”, Lençe Ristoska për “Talir 2”, Stevço Donev për “Treqind” dhe Elizabeta Josifovska për lëndën “Total”./GazetaExpress/