Prishtinë: Protestohet kundër ndryshimeve klimatike - Gazeta Express

Prishtinë: Protestohet kundër ndryshimeve klimatike

Lajme

Gazeta Express

20/09/2019 16:27

Protestës globale kundër ndryshimeve klimatike iu bashkuan edhe qytetarët në qendër të Prishtinës, të premten.

Aktivistët marshuan përgjatë Bulevardit Nënë Tereza, duke mbajtur pankarta me qëllim që Qeveria e Kosovës të vendos shëndetin publik përpara fitimit privat dhe të ndërmarrë veprime për ndryshimin e klimës.

“Nëse natyra do të ishte bankë, e kishim pshtu moti”,  thuhej në njërën pankartë.

Vendimi i qeverisë për ndërtimin e një termocentrali të ri “Kosova e Re” gjithashtu u kritikua nga protestuesit.

Prapa kësaj proteste qëndron Greta Thunberg, 16 vjeçare, aktiviste e mjedisit, e cila nuk shkoi në shkollë për të protestuar para parlamentit suedez, vitin e kaluar.

Në marshimin në Prishtinë u pa që një numër i madh i fëmijëve, njëri prej tyre mbante një pankartë që përsëriste fjalët e Thunberg se “nëse të rriturit nuk do të veprojnë në këtë mënyrë, fëmijë do të duhet”’