Prerje masive e drunjve në Tetovë, reagojnë aktivistët - Gazeta Express

Ballina

Gazeta Express

17/10/2019 16:15

Prerje masive e drunjve në Tetovë, reagojnë aktivistët

Ballina

Gazeta Express

17/10/2019 16:15

Prerja masive e drunjve, dëmtimi i pyllit me hapje të traseve të gjera për makineri të rëndë dhe dëmtimi i lumit Shkumbin me qëllim ndërtimin e hidrocentraleve në Leshnicë të Tetovës, ka alarmuar shoqatat për mbrojtje të ambientit, të cilat të dielën do të marshojnë deri në Leshnicë të Malit Sharr, me qëllim ngritjen e vetëdijes për mbrojtje të ambientit.

Shoqatat ndërkohë paralajmërohen edhe padi ndaj atyre të cilët në emër të ndërtimit të hidrocentraleve, shkatërrojnë natyrën.

Nga Pyjet e Maqedonisë, këtë prerje masive të druve dhe hapjen e rrugëve të gjera nëpër malësi, e arsyetojnë me planin 2009-2018 që ka sjell pyjet e Maqedonisë për prerjen e një sasie më të madhe të druve.