Pamje mahnitëse nga droni, falja e Fiter Bajramit në vende të ndryshme të botës - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

06/06/2019 12:03

Pamje mahnitëse nga droni, falja e Fiter Bajramit në vende të ndryshme të botës

Lajme

Gazeta Express

06/06/2019 12:03

Fiter Bajrami është një nga festat më të rëndësishme për 1.5 miliardë myslimanë në botë dhe festohet tradicionalisht.

Kjo festë vjen pas një muaji kur myslimanët kanë agjëruar nga që nga agimi deri në perëndim të diellit.

Falja e Fiter Bajramit u kap nga droni në shumë shtete të ndryshme të botës, pamje këto mahnitëse, ku shihen besimtarët pa dallim gjinie e moshe teksa luten dhe iu drejtohen Zotit.

Ndërsa pamjet përrallore vijnë nga xhamia e New Delhit.

Po ashtu Daily Mail ka postuar edhe disa imazhe të faljes së Fiter Bajramit, në mesin e tyre dhe një nga Tirana.

Kujtojmë që myslimanët në vendet perëndimore – filluan festimet të martën. Për shkak se data e fillimit të saj bazohet në shikimin e një hëne të re, ai ndryshon nga një vend në tjetrin – dhe nganjëherë brenda të njëjtit komb.