Ballina

Gazeta Express

25/08/2019 10:52

Pa vaksinim nuk ka regjistrim në shkolla

Ballina

Gazeta Express

25/08/2019 10:52

Prindërit e fëmijëve të cilët duhet të regjistrohen në shkollat fillore, deri më 31 gusht duhet të dorëzojnë vërtetim se fëmiu ka pranuar të gjitha vaksinat. Nëse nuk dorëzon kartonin vaksinal, fëmiu nuk do të pranohet në shkollë, paralajmërojnë nga Ministria e Arsimit, njofton Zhurnal.

Inspektorati shtetëror sanitar dhe shëndetësor nga shtatori do të kontrollojë statutin vaksinal të gjithë nxënësve, jo vetëm të parashkollorëve.

Sipas të dhënave të Institutit për Shëndet Publik, në Maqedoni, MRP vaksinë nuk kanë pranuar mbi 8000 fëmijë.