Nuk i lau dhe preu flokët për 40 vjet, arsyeja shokuese


Gazeta Express
22 Korrik 2019 9:49

“I bekuari i Perendisë” tregon pse e mori këtë vendim.

Një burrë në Indi, i cili nuk ka larë dhe prerë flokët për 40 vjet, tani ka flokë të gjata rreth dy metra dhe i quan ato si një “bekim nga Perëndia”. Sakal Dev Tuddu, 63 vjeç, mban flokë në kokën e tij si një çallmë.

Ai thotë se një natë, rreth 40 vjet më parë, flokët e tij u shpërngulën spontanisht në një ‘kostum’, të cilin ai e mori si një bekim hyjnor. Ai gjithashtu thotë se Perëndia e vizitoi atë në një ëndërr dhe i tha atij të mos priste flokët, një udhëzim që ai e kishte respektuar që atëherë. Ai gjithashtu hoqi dorë nga pirja e duhanit.

Por flokët e Sakal Dev janë të papastërta dhe me shumë nyje, të cilat ai i lidh me një pëlhurë të bardhë, kur ai del jashtë. Nëse ai nuk lidhë flokët e tij në maje të kokës do të bienin në tokë. Në fakt, fqinjët e tij e kanë quajtur atë ‘Mahatma Ji’ si një shenjë respekti për pamjen e tij të shenjtë dhe sjelljen e përulur. Ai është i njohur si një shërues tradicional dhe përgatit “ilaçe” për çiftet pa fëmijë.

Njerëzit vijnë nga larg për të takuar Sakal Devin dhe për të bërë fotografi me të, por ai i përshëndet të gjithë me humor të mirë. Sakal Dev kishte punuar për departamentin e pyjeve për 31 vjet dhe jeton me gruan e tij Rupiya Devi, tre djemtë, tri vajzat dhe shtatë nipër e mbesa. Ai thotë se gruaja e tij nuk ka asnjë problem me pamjen e tij të padisiplinuar.

Te fundit


Kthehu lart