Një objekt misterioz gjendet në një qytet të Kosovës, arkeologët: S’po e besojmë dot - Gazeta Express

Fun

Gazeta Express

12/11/2019 7:27

Një objekt misterioz gjendet në një qytet të Kosovës, arkeologët: S’po e besojmë dot

Fun

Gazeta Express

12/11/2019 7:27

Në zonën e Kaçanikut është zbuluar një objekt, i cili besohet të jetë qindra vjet i vjetër. Banorët e kësaj zone nuk ishin në dijeni se aty ndodhej objekti i veçantë që është i ndërtuar me tulla dhe ka formën e tunelit.

Edhe arkeologët kanë mbetur të befasuar nga ky zbulim dhe kanë nisur gërmimet, pasi zona nuk ishte e shënuar si zonë arkeologjike. Vjollca Aliu nga Departamenti i Trashëgimisë Kulturore ka thënë se ky zbulim ka qenë i papritur për ta dhe se e kanë të vështirë ta besojnë.

Besohet se gërmimet do të zgjasin për një kohë të gjatë, pasi mendohet se mund të kenë rënë në gjurmët e një fshati antik.

Zbulohet objekti nëntokësor në Kotlinë – 12.07.2017 – Klan Kosova