Në Kosovë duhet të punosh me vite për ato para: 6 profesionet më të paguara në Gjermani - Gazeta Express

Në Kosovë duhet të punosh me vite për ato para: 6 profesionet më të paguara në Gjermani

Lajme

Gazeta Express

14/11/2019 10:28

Tregu gjerman ka nevojë për një sërë profesionistësh dhe nëse jeni duke menduar për të bërë ndryshime në karrierën tuaj në Gjermani, atëherë duhet të dini edhe cilat profesione paguhen më shumë.

Me 94,5 për qind, kryeqyteti Berlin arrin një nivel të lartë pagash krahasuar me shtetet e tjera federale lindore. Punonjësit marrin një pagë mesatare prej 42,525 €. Megjithatë, kostoja e jetesës është gjithashtu më e lartë.

Më poshtë ju sjellim 6 profesionet që paguhen më së shumti:

1. Shef i mjekësisë – € 115,317

2. Specialist i bashkimeve dhe blerjeve – 99,635 €

3. Menaxher i Fondit – 83,641 €

4. Specialist mjekësor – 80,722 €

5. Menaxheri i llogarisë – 75,671 €

6. Menaxher rajonal i shitjeve – 74,528 €.