Mosha mesatare e deputetëve të ardhshëm është 44, më i vjetri 71 e më e reja 22 - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

14/11/2019 14:10

Mosha mesatare e deputetëve të ardhshëm është 44, më i vjetri 71 e më e reja 22

Lajme

Gazeta Express

14/11/2019 14:10

Sipas rezultateve të shpallura të zgjedhje, mosha mesatare e deputetëve të Legjislaturës së VII do të jetë 44 vjeçare.

Deputeti më i vjetër dhe deputetja më e re vijnë nga Lëvizja Vetëvendosje, kjo parti e cila doli e para në zgjedhjet e 6 tetorit.

Këto statistika i ka publikuar analisti politik, Albert Krasniqi.

“Deputeti më i vjetër në moshë do të jetë Jahja Koka (71), ndërsa deputetja më e re në moshë do të jetë Fjolla Ujkani (22). Që të dy këta deputetë janë nga VV dhe pritet të kryesojnë seancën konstituive të Kuvendit”, ka shkruar Krasniqi në Facebook.