Momente nga puna e një infermiereje - Gazeta Express

Shneta

Gazeta Express

13/05/2019 11:59

Momente nga puna e një infermiereje

Shneta

Gazeta Express

13/05/2019 11:59

Kujdesën për shëndetin dhe jetën e njeriut dhe kjo e bën të shenjtë profesionin e infermierisë

Gazetare: Syzana Hajradini

Kaltrina Azizi e ushtron këtë profesion tash e 5 vjet dhe shumë pacientë ia besojnë shëndetin dhe jetën e tyre.

Kaltrina, e cila punon në Qendrën e Mjekësisë Urgjente në Prishtinë, thotë se kjo punë e ka bërë më të fortë si njeri, pasi që është ballafaquar me raste nga më të rëndat.

Dita e saj fillon gjithmonë me adrenalinë, pasi që puna e saj është kryesisht në terren.

Ky profesion kërkon cilësi, mirëpo edhe shkathtësi për zbatimin e detyrave.

Infermierja vazhdon duke kujtuar ditën e saj në një intervenim në terren.

Por, cili është rasti më i rëndë që e ka pasur në terren?

Ndryshe, 12 maji është Dita Ndërkombëtare e Infermierisë.

#gjesi: Momente nga puna e një infermiere

e