Ministri i Jashtëm i Holandës: Shqipëria nuk ka plotësuar asnjë kusht për luftën ndaj krimit e korrupsionit - Gazeta Express

Ministri i Jashtëm i Holandës: Shqipëria nuk ka plotësuar asnjë kusht për luftën ndaj krimit e korrupsionit

Ballina

Gazeta Express

12/06/2019 20:47

Holanda ka dhënë sot një vendim të fortë për Jo për hapjen e negociatave me Shqipërinë duke arguamentuar se vendi ynë nuk ka plotësuar asnjë kusht për krimin dhe drogën.

Vetë Ministri i Jashtëm holandez tha: Rekomandimi i Komisionit Evropian ishte i parakohshëm.  Shqipëria nuk i ka plotësuar kriteret për luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit, percjell syri.

Më herët Parlamenti Holandez ka votuar edhe për rikthimin e regjimit të vizave me Shqipërinë, vendim të cilin tashmë ia ka kaluar për shqyrtim Komisionit Europian.