Ministri Aliu: Qytetarët nuk do t’i paguajnë nga 5 euro - Gazeta Express
string(53) "ministri-aliu-qytetaret-nuk-do-ti-paguajne-nga-5-euro"

Lajme

Gazeta Express

22/07/2021 11:06

Ministri Aliu: Qytetarët nuk do t’i paguajnë nga 5 euro

Lajme

Gazeta Express

22/07/2021 11:06

Në seancën plenare që po mbahet në Kuvendin e Kosovës, fjalën e ka marrë Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, i cili tha se qytetarët nuk do t’i paguajnë nga pesë euro për tiketa ngjitëse në automjete.

Këtë lajm e bëri të ditur fillimisht zëvendësi i tij, Hysen Durmishi, i cili tha se se ka marrë vendim që të pezulloj marrëveshjen për tiketa ngjitëse në automjete, deri në marrjen e një vendimi tjetër përfundimtar për këtë çështje.

Lexo Edhe:

Ndërsa, Aliu në Kuvend tha se vendimi do të shqyrtohet në hollësi.

“Sapo është marrë vendim që të pezullohet si vendim dhe do ta shqyrtojmë në hollësi mënyrën sesi ka ardhë deri te ky vendim…Prej interpretimeve ligjore, edhe interpretimet nga auditori, deri te momenti i nënshkrimit…Diçka që mund t’i sigurojë është që qytetarët nuk do t’i paguajnë 5 euro”, tha Aliu para deputetëve, transmeton Gazeta Express.

Ndërsa, para Aliut, Hysen Durmishi shkroi se pas nënshkrimit të marrëveshjes dhe vëmendjes së madhe të opinionit publik ka gjetur dokumente e raporte që janë kontradiktore me njëra tjetrën.

“Unë jam bazuar në dy dokumente të rëndësishme para se të nënshkruaja marrëveshjen e ato janë: Raporti i auditorit të brendshëm të ministrisë dhe opinioni i zyrës ligjore të Kryeministrisë i datës 20.01.2020, i harmoniziar me zyret ligjore të MI, MAP dhe MD. Vendimin përfundimtar do ta marrim pas rishikimit të funksionimit të sistemeve dhe standardeve të kontrolleve të brendshme të ministrisë”, ka shkruar ai në Facebook.

Ditë më parë Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës ka nënshkruar marrëveshje me kompaninë “Auto Control Kosova”, për ofrimin e tiketës ngjitëse me qëllim të konfirmimit të kontrollimit teknik të automjeteve, kostoja e së cilës është 4 euro e 99 centë.

Kohëzgjatja e kësaj marrëveshje ishte për një periudhë prej pesë vitesh, derisa ishte paraparë të nis së zbatuari nga 1 shtatori i këtij viti. /Gazeta Express/