Meshkujt me flokë dhe mjekër të gjatë “fshehin” diçka të vogël - Gazeta Express

Meshkujt me flokë dhe mjekër të gjatë “fshehin” diçka të vogël

Shneta

Gazeta Express

11/04/2019 15:18

Meshkujt me flokë dhe mjekër të gjatë kanë një tendencë për të pasur testikuj të vegjël në krahasim me ata që vuajnë nga mungesa e qimeve në fytyrë.

Në këtë përfundim ka dalë një studim sipas të cilit njerëzit, dhe më shumë se 100 primatë të tjerë, përballen me një dilemë evolucioni kur vjen puna tek organet gjenitale.

Ekipi i studiuesve nga Universiteti i Australisë Lindore thonë se meshkujt mund të “jenë të zbukuruar mirë ose të pajisur mirë, të dyja bashkë zor se i gjen.”

Sipas studiuesve, kafshët ose mund ta investojnë energjinë e tyre duke impresionuar femrat me gëzof ose mjekër ose mund ta shpenzojnë duke pasur gjenitale të mëdha.

Kjo do të thotë që meshkujt “leshatorë” me një mjekër të dendur dhe flokë të gjatë kanë testikuj më të vegjël krahasuar me “homologët” e tyre me pak qime trupore.