Mercedesi i ri që do të jetë rezistent ndaj plumbave dhe eksplozivëve - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

28/03/2019 1:49

Mercedesi i ri që do të jetë rezistent ndaj plumbave dhe eksplozivëve

AutoTech

Gazeta Express

28/03/2019 1:49

Mercedes-AMG G63 do të jetë ndër veturat e para me elegancë dhe njëherësh qëndrueshmeri.

Me qëndrueshmëri në këtë rast kuptojmë rezistencë ndaj plumbave dhe eksplozivëve të mundshëm, transmeton lajmi.net.

Kompania Inkas, e njohur për prodhimin e automjeteve të blinduara siç është Superior dhe Sentry MPV, këtë version të Mercedesi e ka shndërruar në një SUV rezistent ndaj plumbave.

Përveç kësaj, AMG-ja do mund t’iu bëjë ballëkushtet më të këqija në rrugë.

Më saktësisht, vetura mbron pasagjerët nga sulmet me armë të cilat përdorin municion të kalibrit 7.62, si dhe nga eksplodimi i njëpasnjëshëm i dy granatave të llojit DM51.