Mbrëmje me regjisorin Sylvain George në Kino Armata - Gazeta Express
string(51) "mbremje-me-regjisorin-sylvain-george-ne-kino-armata"

Mbrëmje me regjisorin Sylvain George në Kino Armata

Arte

Gazeta Express

27/09/2022 16:24

Nga datat 27 deri më 29 shtator do të mbahen mbrëmjet me autorin Sylvain George në të cilat do të ketë prezantime, shfaqje filmash dhe pyetje përgjigje me vetë regjisorin.

Shfaqjet e filmave të Sylvain George janë pjesë e programit Four Ways from Sundown të ​​Kino ARMATA-s, i kuruar nga Sezgin Boynik, Alush Gashi dhe Vigan Nimani për Manifesta 14 Prishtina, ku gjithashtu marrin pjesë Felix Kubin, Jean-François Pauvros & Jean-Marc Thew Montera dhe Anna. Four Ways from Sundown mbështetet nga Fondacioni Manifesta 13 Marseille.

Lexo Edhe:

RRETH SYLVAIN GEORGE

Sylvain George ka lindur në vitin 1968 në Lyon, Francë. Ai ka diplomuar në Filozofi, Shkenca të Drejta dhe Politike, Kinema (EHESS Sorbonne). Që nga viti 2006 ai prodhon dhe drejton filma dokumentarë mbi temat e emigracionit dhe lëvizjeve sociale.

Ndër veprat e tij kinematografike janë:
The Impossible – Pieces of Fury (2009)
May They Rest in Revolt (Figurat e luftërave I) (2010) / Çmimi i filmit më të mirë në Festivalin Filmmaker Film Festival 2010 dhe Bafici 2011; Çmimi i jurisë Festivali Ndërkombëtar i Filmit Valdivia; Përmendja e nderit në festivalin e filmit Pesaro; Çmimi FIPRESCI
The Outbursts (my mouth, my revolt, my name) (2011) / Çmimi për filmin më të mirë në Festivalin e Filmit në Torino 2011
Vers Madrid – The Burning Bright (2013) / Çmim i audiencës në Festivalin e Filmit Subversive në 2013; Përmendja e jurisë MedFilmFestival 2013
Paris Est Une Fête – Un Film en 18 Vagues (2017) / Çmimi i Përmendjes së jurisë në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Lima Independiente 2017 dhe çmimi i të rinjve në Festivalin e Filmbërësve 2017

Ai bashkëpunoi me artistë që merren me artin dhe politikën, si Archie Shepp, William Parker, Valérie Dréville, Okkyung Lee, John Edwards, John Butcher, Serge Teyssot-Gay, Sylvain Luc etj.

Puna e tij u nderua në Cinematek Francez (2008), Festivali i Filmit të Regjisorëve(2008), Doc’s Kingdom (2009), Festivali i Filmit Subversive (2010), Cinémathèque de Lubljana (2011), Festivali Courtisane (2011), Festivali Cinemigrante (2011) , Punto de vista (2012), Festivali i Filmit të Pavarur në Lima (2013), Festivali i Filmit Mesdhetar Roma (2013), Festivali i Filmit në Milano (2013), Festivali i Filmit Français/Cinémathèque nationale Équateur (2013), Fondacioni Gulbenkian France (2014), Cinemigrante Bogota (2015), Fronteira-Festival Internacional Do film Documentario E Experimental (2015), VII Semana dos Realizadores (2015), FIDOCS (2016), FORUM DOC (2017), Musea Reina Sofia (2018), EDOC (2018), EDOC (2) Pupille Kino in der Uni (2020).

Në vitin 2012 ai ishte artist i ftuar në seminarin e filmit Robert Flaherty. Ai jep mësim në Institut de Sciences Politiques de Paris (IEP) dhe jep masterklasa dhe workshope në të gjithë botën (FEMIS, Punto de Vista, Instituto Politécnico de Tomar, Ecole Normale Supérieure de Lyon (ENS Lyon), Festivali i Filmit në Lima Independente, Regjisori Festivali i Filmit/Milano Film Festival, FIDBA).

Orari i programit:

27 shtator
19:00h
Joli Mai (2017), 8 min.
L’implossible – Pages Arrachees (2009), 104 min.
21:00h
Pyetje dhe përgjigje me regjisorin Sylvain George

28 shtator
19:00h
Nuit Obscure (2022), 265 min.

29 shtator
19:00h
No Border (2005-2008), 23 min.
Les Eclats (2011), 84 min.
21:00h
Bisedë mes Sylvain George dhe Sezgin Boynik

/Gazeta Express